Skip to content
TotalEnergies Folia A
TotalEnergies Folia A

Maak kennis met Folia A

Met Folia A verspaan je veilig, schoon en groen de zwaarste soorten aluminium 

Na twee jaar ontwikkeling is de nieuwe telg van de Folia-familie eindelijk daar: Folia A. Met Folia A verspaan je probleemloos de zwaarste soorten aluminium. Het volledig olievrije product leent zich ook voor andere staalsoorten. Daarmee is de Folia-range voor iedereen te gebruiken en kun je op TotalEnergies bouwen voor het veilig, schoon en groen verspanen van ál jouw metalen.

Folia A is een waar multi-metal product. De accenten van het presteren van Folia A liggen binnen het high-tech segment waarin aluminium een veelvoorkomend materiaal is. Folia A is Grade 2 gecertificeerd volgens de ASML-standaarden.   Inmiddels is gebleken dat Folia A ook uitstekend presteert bij het verspanen van andere staalsoorten zoals RVS, duplex en gietijzer. 

Waarom Folia? 

Folia is specifiek ontworpen om de levensduur van materialen en gereedschappen te verlengen, de prestaties van metaalbewerkingen te verbeteren en weinig impact te hebben op mens en milieu. De Folia-producten hebben dan ook geen enkel gevarensymbool op de verpakking.

Doordat Folia de levensduur van de materialen en gereedschappen verlengt, kan een enorme besparing op gereedschapskosten gerealiseerd worden. Bovendien is het smeermiddel reukloos en door zijn hoge koelcapaciteit komen er geen dampen vrij die schadelijk zijn voor de gezondheid. De ingrediënten zijn van biologische afkomst. Daardoor is Folia ook huidvriendelijker dan conventionele koelsmeermiddelen.  

Bescherm je werknemers en je gereedschap

De voorbije jaren heeft TotalEnergies succesvol verschillende Folia-producten op de markt gebracht. Denk daarbij aan Folia B en Folia G. Nu ook Folia A beschikbaar is, kunnen we je ondersteunen bij het olievrij verspanen van álle metalen. Uiteraard voldoet Folia A volledig aan de eisen. Je biedt met Folia A optimale bescherming aan jouw werknemers én jouw gereedschappen. Bovendien ben je helemaal klaar voor toekomstige wetgeving. 

Wil je meer weten over Folia A? Onze vertegenwoordigers staan klaar om je op weg te helpen. Neem contact met ons op voor meer informatie. Of bezoek ons tijdens TechniShow van 30 augustus tot en met 2 september 2022 in Utrecht.
 

Meer nieuws