Skip to content
TotalEnergies Ecosolutions
TotalEnergies Ecosolutions

TotalEnergies Ecosolutions

Innovatieve energiebesparende oplossingen die ook nog eens minder belastend zijn voor het milieu 

Wereldwijd wordt de noodzaak gevoeld om minder CO2 uit te stoten, energie te besparen en de ecologische voetafdruk te verkleinen. TotalEnergies voelt die urgentie als geen ander en wil het zo makkelijk mogelijk maken voor bedrijven om aan die groene toekomst te werken. In 2009 introduceerde TotalEnergies daarom het Ecosolutions-programma. Producten die dit label dragen, helpen je om jouw doelstellingen op het gebied van energie en milieu te bereiken. Een goed voorbeeld is Azalt® ECO2 .

Het TotalEnergies Ecosolutions-programma telt inmiddels 45 producten en diensten. Het aanbod varieert van kunststoffen, harsen, lijmen en smeermiddelen tot brandstoffen, wasoplossingen en zelfs zonnepanelen. Niet elk product krijgt het Ecosolutions-label. Om in aanmerking te komen voor het TotalEnergies Ecosolutions-label, moeten een product of dienst hetzelfde resultaat opleveren als de marktstandaard, maar tegelijkertijd ook een aanzienlijke verbetering van de milieuprestaties bieden, bijvoorbeeld door energiebesparingen of het verminderen van het waterverbruik.

Ecosolutions voor de bitumenbranche

Ook de bitumenbranche profiteert van onze op duurzaamheid gerichte R&D-inspanningen. Daarbij willen we vooral de impact op natuurlijke hulpbronnen verminderen en de energie-efficiëntie verbeteren. Onze research is onder meer gericht op recycling en het verminderen van afvalstromen. Ook het verlengen van de levensduur van snelwegen heeft onze permanente aandacht, net als het verlagen van de verwerkingstemperaturen van onze producten.  

Azalt® ECO2 is een goed voorbeeld van een innovatief bitumenproduct dat het TotalEnergies Ecosolutions-label mag dragen. Azalt bindmiddelen bevatten geen polymeren en zijn 100% recyclebaar. De mechanische eigenschappen van het asfalt zijn gelijk aan normaal asfalt. Met dit bindmiddel produceer je asfalt bovendien op een aanzienlijk lagere temperatuur dan met conventionele bindmiddelen. Door de inzet van hoogwaardige producten zoals Azalt® ECO2, zorgen we dat asfalt veel energie-efficiënter geproduceerd en gelegd kan worden. Dat resulteert in een belangrijke energiebesparing voor de asfaltcentrale. 

Daar komt nog bij dat de arbeidsomstandigheden tijdens het aanleggen van de weg verbeteren omdat de temperatuur in de directe omgeving van het asfalt lager wordt. Bovendien ontstaan er minder dampen waardoor het zicht beter is en omstanders minder last van de aanleg hebben. Daarnaast neemt de uitstoot van broeikasgassen af en ontstaat er een betere Milieu Kosten Indicator-waarde (MKI-waarde). Het mooie is dat er niet geïnvesteerd hoeft te worden in de menginstallatie. Het is immers niet nodig om de installatie aan te passen om met lagere temperaturen te werken.

Meer informatie 

Wil je meer weten over het Ecosolutions-programma en Azalt® ECO2? Ben je benieuwd met welke innovaties jij voor beter asfalt en minimale milieu-impact zorgt? Neem dan gerust contact op met het Team Bitumen van TotalEnergies.

Meer nieuws