Skip to content
TOTAL SPIRIT micro-emulsie nieuw
TOTAL SPIRIT micro-emulsie nieuw

Nieuwe TotalEnergies SPIRIT range

Met micro-emulsie voor de allerzwaarste metaalbewerkingen

TotalEnergies SPIRIT omvat nu een reeks producten voor een zeer breed spectrum aan metaalbewerkingen. Aan de top van de lijn staat SPIRIT 7000 X, geschikt voor de zwaarste metaalbewerkingen en zonder minerale olie en biocides. De nieuwe TotalEnergies SPIRIT range is onlangs gelanceerd en bestaat uit de SPIRIT 3000, 5000, 7000 en 7000X. Een vernieuwde en sterke micro-emulsie die ook onder zware belasting zijn smerende en koelende werking behoudt.

Langere levensduur gereedschap

TotalEnergies SPIRIT 3000 is geoptimaliseerd voor slijpen en bewerken van gietijzer, zacht en halfhard staal. Door de goede smerende eigenschappen is een langere levensduur van gereedschap verzekerd en dat levert een kostenbesparing op. De verversingstermijnen zijn verlengd doordat de slijpolie uitstekend bestand is tegen bacterie- en schimmelvorming. SPIRIT 3000 biedt ook een uitstekende corrosiebestendigheid en is geschikt voor een groot aantal waterhardheden.

Voor bewerken hooggelegeerde staalsoorten en rvs

TotalEnergies SPIRIT 5000 heeft dezelfde verbeterde eigenschappen als SPIRIT 3000, maar is daarbij ook goed inzetbaar voor het bewerken van hooggelegeerde staalstoorten en RVS. Net als SPIRIT 3000 is ook dit product met name geschikt voor bewerkingen van automotive onderdelen.

Voor het zwaardere werk

TotalEnergies SPIRIT 7000 is speciaal ontwikkeld voor het slijpen en algemeen bewerken van hardere staalsoorten en alle soorten aluminium. Door de sterke micro-emulsie is ook bij zwaarder werk een lange levensduur van gereedschappen en bescherming tegen corrosie verzekerd. Bovendien treedt geen vlekvorming op en geen build-up edge.

Voor het allerzwaarste werk

TotalEnergies SPIRIT 7000X is een premium product voor de allerzwaarste toepassingen. Deze slijpvloeistof is vrij van minerale olie en biocides. Door specifieke additieven is bij zware slijpwerkzaamheden en algemene bewerkingen de levensduur van de gereedschappen verzekerd. SPIRIT 7000 X is geschikt voor zeer uiteenlopende waterhardheden. Kortom, dit is de ideale keuze voor werkzaamheden in de zware (automotive) industrie en andere toepassingen waarbij extreme krachten vrijkomen.

Meer nieuws