Skip to content
Total Eco2

Azolla Eco2 46
voor hydraulische systemen onder hoge druk

Minder slijtage en minder milieu-impact

Azolla Eco2 46 is een hydraulische vloeistof met goede antislijtage eigenschappen voor alle soorten hydraulische systemen. Specifiek geschikt voor systemen met hoge druk. Bij de productie van deze hoogwaardige vloeistof komt bovendien de helft minder CO2 vrij. 

De hydraulische vloeistof is gebaseerd op opnieuw geraffineerde oliën. Dat gebeurt met geavanceerde recyclingprocessen om dezelfde eigenschappen te bereiken als ‘standaardvloeistoffen’, maar met een gecontroleerde milieu-impact. Dit unieke proces is het resultaat van nauwgezet onderzoek van de Research & Development-teams en is door TotalEnergies gepatenteerd.

 

Kleinere milieuvoetafdruk

Het Azolla Eco2-productgamma is bedoeld om de milieuvoetafdruk van de smeermiddelenproductie te verkleinen en toch net zo efficiënt te presteren als conventionele producten. De hydraulische oliën zorgen voor minder slijtage en vergen tot 10% minder energie, wat gunstig is voor de kosten (TCO). Bij de productie komen minder deeltjes vrij, zijn 27% minder grondstoffen nodig en is de uitstoot van koolstofdioxide de helft lager.

Toepassingen

  • Alle stationaire en mobiele hydraulische systemen.
  • Geschikt voor hydraulische systemen onder hoge druk.
  • Geschikt voor laag belaste mechanismen waarvoor een “extreme druk”-olie niet vereist is.

Internationale specificaties

  • AFNOR NF E 48-603 HM
  • ISO 6743/4 en ISO 11158 HM
  • DIN 51524-2 HLP
     

Meer nieuws