Skip to content
TotalEnergies Ceran

Lical WR EP 2 blijft ook zitten als het water begint te stromen 

TotalEnergies introduceert multifunctioneel smeervet met hoog hechtend vermogen 

Pas je smeervet toe in een omgeving waar sprake is van een stevige waterstroom, dan heb je behoefte aan een product met een hoog hechtend vermogen. Daarom heeft TotalEnergies een splinternieuw smeervet ontwikkeld: Lical WR EP 2. Dit nieuwe product zit in de hoek van de standaard multifunctionele smeervetten zoals Multis EP2 en Lical EP2. 

Lical WR EP 2 is ontwikkeld voor toepassingen waarbij de zogenaamde ‘water spray off‘ eigenschappen belangrijk zijn. Water spray off heeft betrekking op de mate waarin het middel ook onder druk van een stevige waterstraal op zijn plek blijft zitten en zijn smerende werking behoudt. De letters WR in de naam van het product staan dan ook voor water resistent.  

Zo testen we waterbestendigheid 

Zo’n nieuw waterbestendig product wordt natuurlijk uitgebreid getest voor het op de markt komt. Lical WR EP 2 is onder meer onderworpen aan een reeks water spray off tests. Deze tests meten het hechtend vermogen van smeervet onder druk van een waterstroom.  

Er zijn verschillende manieren om de water spray off eigenschappen te testen. In alle gevallen wordt het vet getest onder de parameters tijd, druk en temperatuur. Een exact aangebrachte hoeveelheid smeervet wordt op een metalen plaat, een lager of een andere toepassing aangebracht. Voor de test wordt het geheel zeer nauwkeurig gewogen. Vervolgens wordt in een geconditioneerde ruimte gedurende een vooraf vastgestelde tijdsperiode en onder een vooraf bepaalde druk, water op het smeervet gespoten. Wanneer de toepassing opgedroogd is, wordt het geheel opnieuw gewogen. Het verschil in gewicht tussen beide weegmomenten zegt iets over de water spray off eigenschappen van het smeervet.  

Bij standaard EP2-smeervetten ligt het percentage weggespoeld vet rond de 50%. Bij Lical WR EP 2 is dit maximaal 10%. Dit laat zien dat Lical WR EP2 een zeer waterbestendig multipurpose smeervet is.  

Meer informatie 

Wil je meer weten over het waterbestendige, multifunctionele smeervet Lical WR EP 2? Neem dan contact op met je accountmanager of kijk op onze bestel portal.

Meer nieuws