Skip to content

TotalEnergies Ertvelde behoudt titel Factory of the Future

Geslaagde audit voor Belgische productielocatie 

TotalEnergies Ertvelde mag zich de komende drie jaar weer Factory of the Future noemen. Drie jaar geleden won onze belangrijkste productielocatie van smeeroliën in België deze titel voor het eerst.  

De Belgische Factory of the Future Award is, naast een eervolle titel, een prestigieus kwaliteitslabel. Een team van onafhankelijke experts beoordeelt Belgische productielocaties in een strenge procedure op zeven transformatiedomeinen, waaronder digitalisering en efficiënte in het omgaan met energie, grondstoffen en materialen. Ook kijkt de jury naar hoe een locatie medewerkers betrekt in de bedrijfsvoering. Na drie jaar vindt een audit plaats om te kijken of een locatie de titel mag behouden. 

Weerspiegeling van permanente innovatie 

TotalEnergies Ertvelde doorliep de audit met succes en mag zich nu dus nog steeds Factory of the Future noemen. “TotalEnergies is zeer vereerd deze Factory of the Future Award voor een tweede keer te mogen ontvangen voor de smeermiddelenactiviteiten in Ertvelde”, zei Filip Van de Vyver, Plant Manager bij TotalEnergies Ertvelde. “Deze award weerspiegelt de permanente innovatieve en duurzame dynamiek waarvoor onze medewerkers garant staan bij de dagelijkse operaties in een veilige werkomgeving.” 

Jaarlijkse productie van 190.000 ton smeeroliën 

Bij TotalEnergies Ertvelde produceren meer dan 200 medewerkers jaarlijks ongeveer 190.000 ton complexe smeeroliën, onder andere voor de auto- en voedingsindustrie en diverse andere sectoren. Daarnaast is locatie Ertvelde het hoofdkwartier van LubAnac, het internationale diagnosecentrum voor gebruikte oliën.  

Vanaf de start in 1991 draait alles bij de fabriek in Ertvelde om procesoptimalisatie, operational excellence en klanttevredenheid. De productielocatie zet daarbij volop in op automatisering en digitalisering, onder andere door met drones installaties te inspecteren. Ook staat de veiligheid en de betrokkenheid van de medewerkers centraal. Medewerkers worden continu betrokken bij de implementatie van innovatieve technologieën, voortdurend bijgeschoold en opereren in kleine teams die actief meedenken over de processen en projecten binnen de productielocatie. 

Blij en fier 

De Factory of the Future Awards zijn sinds 2015 een initiatief van technologiefederatie Agoria, Sirris, het collectief centrum van de Belgische technologische industrie, en diverse industriefederaties.  

De Vlaamse minister van Economie Jo Brouns was aanwezig op de award uitreiking die op 7 februari 2023 plaatsvond: “De maakindustrie in Vlaanderen en België is heel belangrijk. Niet alleen voor werkgelegenheid en dus welvaart, maar zij zijn ook de ideale partner om de stap te maken naar een meer duurzame en circulaire industrie. Daarom ben ik blij dat deze bedrijven in de bloemetjes gezet worden om zo de aandacht te vestigen op die duurzame of digitale transformatie. Ze maken ook werk van het opleiden van personeel zodat zij meekunnen in die nieuwe industrieën. Dat sluit perfect aan bij onze beleidsprioriteiten en ik ben dan ook blij en fier op deze winnaars.” 

Ertvelde

 

Meer nieuws